Alla inlägg den 30 oktober 2010

Av crea-diem - 30 oktober 2010 15:15

                                


 

 

Sarmi - Paprikadolmar

 

 

1,5 kg köttfärs ( Nöt eller blandfärs)

4 st paprika (röd, grön och gul)

2 dl kokat ris

1 st gul lök

3 ägg

1 dl ströbröd

1 tub tomatpure

10-12 potatisar

1,5 st kött buljong

vatten

salt och vitpeppar

paprikakrydda och All krydda.

 

Såsen:

 

100g margarin

2-3 dl vetemjöl

 

Gör så här:

 

1. skala potatisen och lägg dem i en kastrull, dela dem i 4 delar och låt dem kokas.

2. Ta en stor kastrull och koka upp lite mer än hälften vatten i kastrullen.

3. Koka riset enligt anvisningarna i en annan kastrull.

4. Ta paprikorna och sköj av dem och ta ur kärnorna.

Skär av toppen och botten av paprikan.

5. Ta en stor skål och lägg ner köttfärs, ägg, kryddorna, ströbröd, lite vatten, kokat ris och blanda väl så att det blir fast som om man skulle göra köttbullar. När du har blandat runt det ordenligt så rulla dem som bollar. Spara lite och fyll paprikorna med köttfärs.

6. När vattnet har börjat koka så lägger du ner köttbollarna och de köttfärsfyllda paprikorna i det kokande vattnet och häller i köttbuljongen.

7. Låt dem koka tills de flyter upp och ta ut dem efter ca 20 min och kolla så att de e genomkokta. (inte röda)

8. När köttbollarna är klara så tar du ut dem och lägger dem i skålen. Vattnet som är kvar i kastrullen ska du nu göra såsen av.

 

Såsen

 

1.Vattnet som du har kokat köttbollarna i så lägger du ner tomatpuren och rör runt sänk värmen till 2an.

 

2.Smält margarinet, häll i mjölet under omrörning i kastrull.

Vänta tills det har blivit lite brunt.

3.Tillsätt margarinet o mjölet i kastrullen som du har lagt tomatpuren i och rör om tills det blir tjockt. Om inte upprepa proceduren med mjölet och smöret och häll i det i kastrullen.

4.När de har blivit tjockt och du ser att färgen på såsen har blivit orange så är såsen klar. Du häller tillbaks köttbollarna och paprikan i kastrullen med sås i och låt det kokas i 5 min. Krydda med salt och paprika krydda.

 

Serveras med potatis, grönsallad och vitt bröd.

 

 

 

Buon Apetit!

 

 

 

 

 

 

 

Av crea-diem - 30 oktober 2010 14:57

  

  Anti pasti - Små rätter!

  



  • Svarta och gröna oliver (av god kvalitet med kärnor)
  • Någon god hårdost typ parmesan
  • Bröd som Italiensk baguette, bondbröd eller grissinis.
  • Parmaskinka
  • Salami
  • Mortadella
  • Pastrami
  • Prosciutto-lindade melonbitar
  • Hel kapris
  • Marinerad vitlök
  • Marinerad kronärtskocka
  • Soltorkade tomater i olja
  • Färskost

 

 

 

Så här lagar du Antipasti:


  1. Duka upp 4 sorter eller flera av ovan.
  2. Räkna 2-3 skivor av charkuterier per person, duka små skålar av ex. oliver, soltorkad tomat m.m
  3. Vill man få lite extra smak på allt så blandar man lite olivolja, balsamvinäger och rödvinsvinäger, salt och peppar i en liten skål, rör om och häll över.



Buon Apetit!! 

  

  


Av crea-diem - 30 oktober 2010 14:34

  



Alla som älskar matlagning ska se hit.

Jag kommer att samla mina recept från världens alla hörn och kanter!

Varför jag skapade denna blogg är för att människor älskar min mat och de säger hela tiden att jag ska skriva ner receptet på maten jag har lagar. Men jag lagar ju maten med handen så ibland så är det svårt att komma ihåg hur mycket jag har lagt i och hur många grönsaker m.m


Men nu så ska jag dela med mig riktigt god mat och massa andra roligheter!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Världens alla hörn!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<<
Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kärleken övervinner allt


Ovido - Quiz & Flashcards