Direktlänk till inlägg 2 november 2010
Kladdkaka
100 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175°.
2.Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
3.Rör ner socker och ägg, blanda väl.
4.Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
5.Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
6.Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
7.Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. 8.Låt kakan kallna. Pudra över florsocker.
Servera med grädde eller glass och jordgubbar
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|