Direktlänk till inlägg 31 oktober 2010

Narkotika?!

Av crea-diem - 31 oktober 2010 09:27

                    


Narkotika

 

Hur många människor har inte testat droger nångång i deras liv.

Tro mig det är många, jag är en av dem iallafall fööör många år sen när man var en skitunge och som inte visste bättre. Men egentligen vad vet man om droger om man inte har testat? Är det någon som vet som inte har tagit hur man blir och inte? Vissa fastnar i missbruket och vissa är starka att inte fastna i det. Jag har vänner som missbrukar och det värsta är när de får den här personlighets förändringen. Jag HATAR den! Men dessvärre så har jag ingen kontakt med dem längre. Jag och dem är inte på samma nivå.

 

Om vi tar Cannabis till exempel Cannabisväxten innehåller mer än 400 kemiska ämnen. Ungefär 60 av dem är unika och kan inte hittas i någon annan växt. Dessa ämnen kalls cannabinoider. Det ämne som är mest ansvarigt för de fysiska och psykiska effekterna av cannabis är THC, som är en förkortning för delta-9-hydrocannabinol. Nuförtiden är det möjligt att tillverka detta ämne i ett laboratorium. Koncentrationen av THC i olika cannabisprodukter kan variera mycket. Marijuana (weed) innehåller minst THC och hasch innehåller större koncentration men det beror på den kemiska föreningen. THC når hjärnan snabbast när man röker det.

 

För att frigöra THC från cannabis ska det värmas upp, ofta görs det genom att man röker det. Kroppen absorberar 10-25% av THC när det inandas och endast 6% när det äts. Den dos av THC som behövs för att en person ska kännas sig hög är cirka 10 milligram, av vilket bara en liten del når hjärnan. En vecka efter att man har rökt cannabis har bara 60-70% av THC lämnat kroppen på grund av att det lagras i kroppsfettet. Det tar ungefär 4-6 veckor innan THC inte längre syns i ett blodtest. De psykoaktiva effekterna, å andra sidan, försvinner efter bara några timmar. THC eller nedbrytbara produkter kan spåras i urinen upp till några dagar efter den senaste användningen. Denna tid är dock längre för kroniska användare, där THC kan synas i urinen upp till ett par veckor efter det senast använts. I håret kan man detektera THC för så länge som det längsta hårstrået har växt plus några veckor till.

 

SYMPTOM?

 

Användning av cannabis ger upphov till flera olika slag av fysiska effekter. De viktigaste är:

  • Ökad puls. Ofta saktar den ned efter cirka 20 minuter.
  • Minskat tryck i ögonglob.
  • Förändrat blodtryck.
  • Känsla av kalla eller varma händer och fötter.
  • Vita färgen i ögongloben blir mer rosafärgad p.g.a utspädning av blodkärl i ögat.
  • Avslappade muskler.
  • Torr mun.

Dessa effekter är tillfälliga och försvinner mestadels efter ett par timmar.

 

De psykologiska effekterna av cannabis sker nästan direkt efter att man har rökt det (efter 2-10 minuter) och med den starkaste höjdpunkten efter 30-60 minuter. Efter 2-4 timmar har effekterna i stort sett försvunnit. Om man istället äter cannabis tar det omkring 1-2 timmar innan effekterna gör sig till känna och de kan vara 3-10 timmar. Den viktigaste effekten av cannabis är att det intensifierar en persons känslomässiga stämningsläge personen i fråga befinner sig i då cannabis intas, men effekterna kan variera mycket från person till person. Till exempel beror det på hur mycket cannabis man använder, ens personliga tillstånd (ens stämningsläge vid tidpunkten då drogen används, hur mottaglig man är för drogens effekter), hur man använder cannabis (röker eller äter) och användarens upplevelser.

 

Trots de stora individuella skillnaderna finns det också psykologiska effekter, vilka är typiska när man använder cannabis. Efter att man har använt cannabis, blir man hög eller "stoned" som man säger på engelska. En euforisk känsla dyker upp som sedan långsamt övergår till tillfredställande känslor av att man känner sig lugn och avkopplad. Man blir påverkad och ens tidsuppfattning förändras på så sätt att minuter känns som timmar. Färger, former och dofter blir intensivare och upplevs annorlunda. Andra typiska reaktioner är lusten att äta, speciellt söta saker ("food kick"), och en okontrollerad lust till att skratta ("laugh kick"). Verkliga hallucinationer, dvs att man ser och hör saker som faktiskt inte existerar, förekommer aldrig eller nästan aldrig efter man har använt cannabis. Dock kan andra negativa effekter förekomma. T.ex kan förändringen av perceptionen orsaka ångest, panik och förvirring och de personer som redan innan de använder cannabis inte mår bra kan uppleva en försämring av det negativa stämningsläget.

 

 

Vad kan man få för biverkningar utav Cannabis?

  • I vissa fall kan de som använder höga mängder uppleva känslor av ångest och depression samt bli sjuka.
  • Cannabis påverkar förmågan att köra bil.
  • Att röka cannabis kan orsaka cancer.
  • Under graviditen kan cannabis ha negativ påverkan på fostret.
  • Långvarig användning av cannabis kan påverka tänkandet och känslorna.
  • I vissa fall kan långvarig användning leda till beroende och missbruk.
  • Cannabis kan utlösa en psykos hos människor som är känsliga för det.
  • Cannabis är det första steget till farligare droger.
  • Cannabis har negativa effekter på immunförsvaret.
  • Cannabis påverkar fruktbarhet/fertilitet.
  • Cannabis kan orsaka schizofreni.
  • Cannabis leder till apati och att man förlorar intresse för saker och ting.
  • Cannabis kan orsaka ilska, speciellt när man försöker sluta använda det.

DONT TAKE DRUGS!

 
 
Ingen bild

Joanna

1 november 2010 12:43

Stolt(!) kan jag säga att jag aldrig testat droger i hela mitt 33 åriga liv förutom alkohol :)

crea-diem

1 november 2010 17:35

Du borde vara stolt!! Det e grymt att stå emot droger!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av crea-diem - 20 november 2010 11:21


                 Kärlek kan både vara underbart och vara ett helvete!! För några år sen så hjälpte jag alltid mina kill kompisar hur de skulle vara med sina tjejer och hur de skulle hantera sina partners i olika situationer och den ena skull...

Av crea-diem - 20 november 2010 10:58


   SÅNGER FÖR BARN!! EN ELEFANT En elefant promenerade på en liten spindeltråd. Det tyckte han var så intressant så han gick och hämtade en annan elefant. Två elefanter promenerade ... o s v till nio. Tio elefan...

Av crea-diem - 2 november 2010 19:57

Av crea-diem - 2 november 2010 13:14


       Kladdkaka    100 g Arla smör2 1/2 dl strösocker2 ägg1 1/2 dl vetemjöl4 msk kakao 2 tsk vaniljsockerGarnering:Florsocker   Gör så här:   1.Sätt ugnen på 175°. 2.Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan....

Presentation


Världens alla hörn!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<<
Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kärleken övervinner allt


Ovido - Quiz & Flashcards