Direktlänk till inlägg 31 oktober 2010
SAFFRANS BULLAR / LUSSE KATTER 250 grader mitt i ugn
4 pkt Saffran (2 g)
5 dl mjölk
50g jäst
200g margarin
250g Kesella
1 ägg
0.5 tsk salt
3dl socker
14-16 dl Vetemjöl (provas fram)
Russin
1.Stöt saffran tillsammans med saltet i en mortel.
2. Smula jästen i en degbunke.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löser sig.
4. Tillsätt kesella, saffran, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen ordentligt, gärna i köksmaskin, tills den är blank och smidig och släpper från bunkens kanter (cirka 10 minuter för hand eller 5 minuter i köksmaskin). Tillsätt eventuellt mer mjöl.
5. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under duk på varm och dragfri plats i cirka 40 minuter.
6. Häll upp den jästa degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Baka ut till önskad form.
7. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 min.
8. Efter jäsandet pensla över bullarn med ett vispat ägg.
9. Låt dem gräddas mitt i ugn i 250grader i ca 5-8 min så att de får en fin gyllenbrun färg.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 | |||
|