Direktlänk till inlägg 30 oktober 2010
Tonfisk sallad
4 tomater
1 gurka
3 burkar tonfisk i olja
1 stor burk majs
1 gul lök
1 halv isbergsallad
150g pasta
majonäs
ketchup
citronpeppar
tomatpure
vatten
Gör så här:
1. Skölj och hacka grönsakerna och löken och lägg i en stor skål.
2. Koka upp vatten och följa anvisningarna på paketet på pastan.
3. Häll ner tonfisken från burken och majsen från burken i skålen med grönsakerna.
4. När pastan har kokat klart så skölj den med kallt vatten och häll bort vattnet och lägg i pastan i skålen med resterande indigridienser.
5. Rör om i salladen.
Såsen: är en hemmagjord och utsökt god rhode island sås.
1. Häll ner hälften av majonäsen från tuben in i skålen.
2. Häll i ketchup ungefär 4-5 msk.
3. Häll i 1 msk tomatpure.
4. Häll i ca 1 dl vatten
5. Ös över med citropeppar
6. Vispa ihop så att det blir en fin och fyllig smet.
Om den är för tunn så häll lite mer majonäs i och lite mer ketchup och lite tomatpure för att det inte ska bli smaklöst.
Severa med baguette. Passar bra på sommaren och som lunch.
Buon Apetit!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | 31 | |||
|